Posters bestellen

B2 Posters bestellen

B2 Poster bestellen? Wij maken het verschil

Goedkoop, snelle levering en topkwaliteit. Bij HelloDruk leveren we je B2 posters met liefde voor drukwerk. Ontdek het verschil.

Een B2 poster staat bekend als een veelgebruikt communicatiemiddel. Bij HelloDruk helpen we je bij het snel produceren van posters. Wil je een B2 formaat poster bestellen: 50 x 70 cm? Lees de toelichting of plaats je bestelling hierboven.  

het bestelproces bij HelloDruk werkt heel eenvoudig. In drie stappen heb je alles geregeld: 

  1. kies het gewenste formaat, bijvoorbeeld B2
  2. controleer je posterontwerp en lever het bij ons aan 
  3. kies de papiersoort: gebruik je de poster binnen of buiten?

 

Het ontwerp van je poster is belangrijk. Heb je een ontwerp gemaakt? Ga dan na of de aanlevering optimaal is voor onze print- en drukprocessen. Met behulp van de werktekening kun je dit checken.

b2 posters bestellen

B2 posters: liefde voor drukwerk

Posters zijn een krachtig communicatiemiddel. Bij HelloDruk hebben we een grote liefde voor drukwerk. Daarom delen we graag voorbeelden met je van posters die een grote impact hebben gehad. Nu onze aandacht voor de klassieke U.S. Army poster.

"U.S. Army poster."

us army

Posters met impact

Sommige posterontwerpen zijn zo tijdloos dat ze blijven terugkomen. Denk aan de “Keep calm”-posters die ooit in Engeland werden geïntroduceerd om mensen een hart onder de riem te steken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar zeker ook de “I want you for the U.S. Army” uiting. Wat is het oorspronkelijke verhaal achter deze poster?

Het posterontwerp was in handen van James Flagg. Deze illustrator werd geschoold in New York, maar werkte ook in Engeland en Frankrijk. Tijdens de Eerste Wereldoorlog kreeg hij een grote opdracht van de Amerikaanse overheid. Het was hard nodig om vrijwilligers te werven voor het leger. In die tijd waren posters en advertenties het beste middel om een groot publiek te bereiken.

Flagg maakte in totaal 46 posters met dit doel. De meest bekende is de uiting met Uncle Sam. Deze uiting werd ook tijdens de Tweede Wereldoorlog afgestoft en nogmaals ingezet.

De basisvorm van de poster is talloze malen gekopieerd voor uiteenlopende doelen. Wij zien het als een eerbetoon aan het vakwerk van James Flagg.

Poster formaten

Ben je er niet zeker van dat een B2 poster de meest geschikte afmeting heeft voor jouw poster idee? We leveren posters geschikt voor ieder project. Kies zelf welk formaat ideaal is voor jou.

poster formaten

FAQ

Welk formaat heeft een B2 poster?

De afmeting van een B2 poster is 50 x 70 cm. Reken je liever in inches? Dan is het 19,7 x 27,8  inch.

Welke papiersoort past bij mijn poster?

Daarbij spelen twee factoren een rol. Is de poster voor binnen of buiten bedoeld? En is het een probleem als de poster lichtdoorlatend is, bijvoorbeeld omdat je de poster op een raam wilt hangen? 

 

Blueback (niet lichtdoorlatend) en PVC zijn geschikt voor gebruik buiten. Wil je posters uitsluitend binnen gebruiken? Dan levert normaal kwaliteitspapier het beste resultaat.

Hoe maak ik een geschikt posterontwerp?

Je kunt zelf aan de slag gaan met een ontwerpprogramma als Photoshop of online met Canva. Ook kun je terugvallen op een design studio. Bij HelloDruk hebben we designers in dienst die je kunnen helpen bij het posterontwerp. 

Direct advies van onze ontwerpstudio?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.