Posters bestellen

B1 Posters bestellen

B1 Poster bestellen? Wij maken het verschil

Goedkoop, snelle levering en topkwaliteit. Bij HelloDruk leveren we je B1 posters met liefde voor drukwerk. Ontdek het verschil.

Wil je B1 posters bestellen? Wij leveren het formaat 70 x 100 cm graag aan je. Plaats je bestelling direct hierboven of lees onze toelichting. We helpen je graag tijdens het volledige bestel- en productieproces! 

Online bestellen gaat heel eenvoudig bij HelloDruk. Bestellen doe je in drie stappen:

  1. je kiest het gewenste formaat, bijvoorbeeld B1
  2. je deelt het gewenste ontwerp van je poster 
  3. kies de papiersoort voor binnen- of buitengebruik.  

Een goede poster valt of staat bij een krachtig design. Heb je al een ontwerp van je poster gemaakt, dan kun je deze delen. De werktekening helpt je te beoordelen of het design optimaal is. 

b1 posters bestellen

B1 posters: liefde voor drukwerk

Posters zijn een krachtig communicatiemiddel. Bij HelloDruk hebben we een grote liefde voor drukwerk. Daarom delen we graag voorbeelden met je van posters die een grote impact hebben gehad. Nu onze aandacht voor de posters uit de serie: Kerstman & Coca Cola.  

"Kerstman &

Coca Cola"

kerstman

Posters met impact

Sluit je ogen en denk aan de kerstman. Welke beelden komen in je op? Denk je aan een gezellige bebaarde man op leeftijd, grijze baard, rode kleding en gezellige buikje? Dat beeld danken we aan de posters van Coca Cola! In campagne die startte in 1930, uitgewerkt door de tekenaar Fred Mizen.

Het blijft bijzonder dat een bedrijf het gezicht van een kindervriend zo sterk heeft beïnvloed. Toch lukte het Coca Cola. De kerstman was geen nieuw fenomeen. Het gebruik om rond kerst cadeautjes uit te delen bestond al langer.

De manier waarop de kerstman werd voorgesteld verschilde echter sterk. Zo zijn er illustraties bekend van een kleine, elfachtige persoon, maar ook lange magere mannen. Santa had geen gezicht.

Coca Cola zal nooit hebben durven dromen dat hun reclame-uitingen zo iconisch zouden worden. De beelden van Fred Mizen raakten duidelijk een snaar bij het grote publiek. Zo sterk zelfs dat als Coca Cola kleine wijzigingen aanbracht in het uiterlijk van Santa, dit direct leidde tot een stroom aan ingezonden brieven.

Door de advertentie- en postercampagnes werd het nieuwe uiterlijk van de kersman breed verspreid. Niet alleen in Amerika waar de campagne werd gestart, maar wereldwijd. 

Poster formaten

Ben je er niet zeker van dat een B1 poster de meest geschikte afmeting heeft voor jouw poster idee? We leveren posters geschikt voor ieder project. Kies zelf welk formaat ideaal is voor jou.

poster formaten

FAQ

Welk formaat heeft een B1 poster?

De afmeting van een B1 poster is 70 x 100 cm. Reken je liever in inches? Dan is het 27,8 x 39,4 cm.

Welke papiersoort past bij mijn poster?

Daarbij spelen twee factoren een rol. Is de poster voor binnen of buiten bedoeld? En is het een probleem als de poster lichtdoorlatend is, bijvoorbeeld omdat je de poster op een raam wilt hangen? 

 

Blueback (niet lichtdoorlatend) en PVC zijn geschikt voor gebruik buiten. Wil je posters uitsluitend binnen gebruiken? Dan levert normaal kwaliteitspapier het beste resultaat.

Hoe maak ik een geschikt posterontwerp?

Je kunt zelf aan de slag gaan met een ontwerpprogramma als Photoshop of online met Canva. Ook kun je terugvallen op een design studio. Bij HelloDruk hebben we designers in dienst die je kunnen helpen bij het posterontwerp. 

Direct advies van onze ontwerpstudio?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.