Posters bestellen

A3 Posters bestellen

A3 Poster bestellen? Wij maken het verschil

Goedkoop, snelle levering en topkwaliteit. Bij HelloDruk leveren we je A3 posters met liefde voor drukwerk. Ontdek het verschil.

HelloDruk staat voor je klaar als je een poster wilt drukken. We leveren ieder formaat, precies naar jouw wensen. Bijvoorbeeld op het veelgebruikte A3 formaat: 42 x 59,4 cm. Plaats direct je bestelling hierboven of lees even onze toelichting. 

Laten we starten bij het toelichten van het bestelproces. Als je een poster wilt maken:

  1. kies dan eerst het formaat, bijvoorbeeld A3
  2. zorg dat je een goed posterontwerp hebt gemaakt
  3. kies de papiersoort: gebruik je de poster binnen of buiten?

Het posterontwerp is van groot belang. Heb je zelf een mooi ontwerp gemaakt? Check dan of de aanlevering optimaal is voor de print- en drukprocessen. Hiervoor hebben we een handige werktekening gemaakt.

a3 posters bestellen

Onze designers helpen je graag

Bij HelloDruk bieden je een optie die uniek is in Nederland. We hebben een eigen designstudio in huis. De designers helpen je graag een uniek ontwerp voor je poster te maken. Ideaal, als je zelf de tijd niet hebt om dit te doen.

Hoe gebruik je A3 posters

Een A3 is een (voor posters) vrij klein formaat. De ervaring leert dat deze posters vooral voor binnengebruik worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • het delen van dienstmededelingen binnen een bedrijf
  • updates van het actuele weekmenu in een (bedrijfs)restaurant
  • promotieacties binnen winkels
  • aankondiging van evenementen, bijvoorbeeld door verenigingen
  • het opsporen van een vermist huisdier

A3 posters van bestelling tot levering

Bij HelloDruk doen we er alles aan om je bestelling optimaal af te ronden. In iedere fase van het productieproces hebben we extra stappen gezet om dit te kunnen garanderen. Zonder dat het leidt tot hogere kosten: je profiteert bij ons van een zeer scherpe prijsstelling.

Een kwaliteitstoets voeren we al direct uit als je bestelling is geplaatst. Een designer controleert handmatig of het geleverde ontwerp voldoet aan de eisen van de print- en drukstraat. Zo sporen we eventuele schoonheidsfoutjes op.

Tijdens de productie kun je erop rekenen dat we werken met de beste print- en druk technieken. We zijn zeer scherp en kritisch op de levering met de juiste kleuren. 

Ook bij het verzenden hebben we volle aandacht voor kwaliteit en leveringszekerheid. Je kiest zelf wanneer je de bestelling wilt ontvangen. Wij versturen de posters in sterke kokers zodat er geen beschadigingen kunnen optreden.

A3 posters: liefde voor drukwerk

Posters zijn een tijdloos medium. Hoeveel digitale middelen er ook komen: de populariteit van posters blijft onveranderd groot. Niet zo vreemd. Het is een middel dat je goedkoop en flexibel kunt produceren en dat bewezen impact heeft. 

Bij HelloDruk hebben we een grote liefde voor drukwerk. Daarom delen we graag voorbeelden met je van posters die een grote impact hebben gehad. Vandaag: de legendarische posters van de Mitsubishi Carisma.

"Mitsubishi Carisma"

carisma

Posters met impact

Hoe krijg je mensen zover een commerciële boodschap voor hun raam  te hangen? Het lukte Mitsubishi met de Carisma-poster. Een unieke actie die de nodige navolging heeft gekregen.

De actie is uniek in vele opzichten. De posters die Mitsubishi verspreidde waren simpel: in een groot rood vlak werd de naam van het nieuwe automodel ‘Carisma’ afgedrukt. Niet iets dat je snel voor je raam hangt toch? In 1997 werd dit echter toch door bijna 1 op de 3 Nederlanders gedaan. Waarom?

Mitsubishi beloofde (zogenaamd ter ere van het 80 jarig bestaan) om GRATIS auto’s uit te delen. Een notaris had 80 adressen in Nederland geselecteerd. Zou op deze adressen een poster hangen? Dan ontving de bewoner een gratis Carisma.

Met behulp van een tv-commercial en krantenadvertenties werd de actie bekend gemaakt onder een groot publiek. Het zette heel veel mensen aan tot actie. Overal in Nederland verschenen de Carisma-posters in het straatbeeld.

Hing er eenmaal één poster in een straat? Dan was de verleiding om ook zelf een poster op te hangen heel groot. Je zou maar misgrijpen zoals in de commercial te zien is. Carisma-rood verspreidde zich als olievlek door de Nederlandse straten.

Uiteindelijk werden 21 gratis auto’s uitgedeeld. En het leverde Mitsubishi een verveelvoudiging van verkopen op. Het principe ‘hang-deze-poster-voor-je-raam-en-win’ is talloze keren gekopieerd. Maar nooit meer zo succesvol als bij Mitubishi in 1995.

Poster formaten

Ben je er niet zeker van dat een A3 poster de meest geschikte afmeting heeft voor jouw poster idee? We leveren posters geschikt voor ieder project. Kies zelf welk formaat ideaal is voor jou.

poster formaten

FAQ

Welk formaat heeft een A3 poster?

De afmeting van een A3 poster is 42 x 59,4 cm. Reken je liever in inches? Dan is het 11,7 x 16,5 inch.

Welke papiersoort past bij mijn poster?

Daarbij spelen twee factoren een rol. Is de poster voor binnen of buiten bedoeld? En is het een probleem als de poster lichtdoorlatend is, bijvoorbeeld omdat je de poster op een raam wilt hangen? 

 

Blueback (niet lichtdoorlatend) en PVC zijn geschikt voor gebruik buiten. Wil je posters uitsluitend binnen gebruiken? Dan levert normaal kwaliteitspapier het beste resultaat.

Hoe maak ik een geschikt posterontwerp?

Je kunt zelf aan de slag gaan met een ontwerpprogramma als Photoshop of online met Canva. Ook kun je terugvallen op een design studio. Bij HelloDruk hebben we designers in dienst die je kunnen helpen bij het posterontwerp. 

Direct advies van onze ontwerpstudio?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.