Posters bestellen

A1 Posters bestellen

A1 Posters bestellen? Wij maken het verschil

Goedkoop, snelle levering en topkwaliteit. Bij HelloDruk leveren we je A1 posters met liefde voor drukwerk. Ontdek het verschil.

Wil je een poster bestellen? Dat gaat heel eenvoudig bij HelloDruk. Wij maken posters op ieder gangbaar formaat: groot en klein. Een populaire keuze is de A1 poster. Deze heeft het formaat: 59,4 x 84 cm. 

Een poster bestel je in drie stappen:

  1. kies het gewenste formaat
  2. maak je ontwerp (waarover later meer)
  3. kies de specificaties (papiersoort, oplage)

Bij het ontwerp kun je verschillende keuzes maken. Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan en een kant-en-klaar design aanleveren. Kijk dan even naar onze werktekening voor een optimaal resultaat.

Heb je zelf weinig ervaring met ontwerpen of simpelweg geen tijd om een originele poster te maken? Dan staat onze designstudio voor je klaar. Een ervaren ontwerper helpt je een prachtige poster te maken. Met impact. 

a1 posters bestellen

Waarvoor gebruik je een A1 poster?

Het formaat A1 voor posters is zeer populair. Geen toeval. Het is groot genoeg om echt op te vallen. Maar ook weer niet zo groot dat het zoeken is naar een plekje om op te hangen. Daarom worden a1 posters voor verschillende doelen ingezet zoals: 

  • Interne communicatie binnen bedrijven
  • De promotie van evenementen, concerten en sportwedstrijden 
  • Winkelpromotie, zoals het delen van speciale aanbiedingen
  • Het delen van werkinstructies of spelregels binnen een gebouw of terrein

Snelle levering ongeacht de oplage

In de wereld van drukkerijen is schaalvoordeel heel belangrijk. Wie veel kan printen en drukken is in staat lage prijzen te regelen en bovendien flexibel te zijn bij de levering. Bij HelloDruk kun je volledig rekenen op deze voordelen van schaalvoordeel. 

Binnen ons netwerk produceren we doorlopend grote oplages van drukwerk, ook posters. Gevolg is dat je iets te kiezen hebt.  

Heb je geen haast? Dan kunnen we leveren tegen de scherpste prijs. Een spoedopdracht? We zetten graag een stapje extra om je te helpen. Als je planning onder druk staat, bel ons dan. We denken graag met je mee: 085 046 60 55.

Goed om te weten: we willen natuurlijk dat posters onbeschadigd en in topconditie bij je worden geleverd. Daarom verzenden we A1 posters in speciale kokers. Zo kun je rekenen op topkwaliteit. 

A1 posters: liefde voor drukwerk

Posters zie je altijd en overal als je om je heen kijkt. Logisch. Posters vallen op, hebben een bewezen effect en zijn goedkoop om te produceren. Het beste effect bereik je wanneer je een poster-ontwerp hebt waarmee je mensen echt raakt of verrast. 

Bij HelloDruk hebben we een grote liefde voor drukwerk. Daarom inspireren we je graag met voorbeelden van geweldige posters. Een voorbeeld die in deze reeks niet mag ontbreken zijn de posters van Loesje.

"Loesje"

Loesje

Posters met impact

Is het de langstlopende posterreeks in Nederland? We weten het niet zeker, maar Loesje startte al in 1983. Het was een initiatief van verschillende actiegroepen. Bij de start gericht op de regio Arnhem, daarna veroverde Loesje heel Nederland. Ook  in o.a. Frankrijk en Duitsland dook Loesje op.

De kracht van de posters zit in de eenvoud. Geen beeld. Geen kleur. Het is de tekst + de afzender die keer op keer weet te verrassen. Het is een kunst met steeds wisselende boodschappen toch herkenbaar te zijn. Bij Loesje is dat gelukt.

De posters werden vooral verspreid via het wildplakken van  posters. Niet iedere gemeente was daar gelukkig mee, en er werden heel wat processen gevoerd om Loesje te stoppen. Maar zonder succes. Onder andere omdat gemeenten te weinig openbare aanplakplaatsen ter beschikking hadden gesteld.

Loesje blijft zeer actief. Doel van de organisatie: “Het leven op de wereld beter en mooier maken.” Inmiddels niet alleen door de publicatie van posters,  maar ook door het aanbieden van kalenders, workshops en andere merchandise. 

Poster formaten

Ben je er niet zeker van dat een A1 poster de meest geschikte afmeting heeft voor jouw poster idee? We leveren posters geschikt voor ieder project. Kies zelf welk formaat ideaal is voor jou.

poster formaten

FAQ

Welk formaat heeft een A1 poster?

De afmeting van een A1 poster is 59,4 x 84 cm. Reken je liever in inches? Dan is het 23,4 x 33,1 inch.

Welke papiersoort past bij mijn poster?

Daarbij spelen twee factoren een rol. Is de poster voor binnen of buiten bedoeld? En is het een probleem als de poster lichtdoorlatend is, bijvoorbeeld omdat je de poster op een raam wilt hangen? 

 

Blueback (niet lichtdoorlatend) en PVC zijn geschikt voor gebruik buiten. Wil je posters uitsluitend binnen gebruiken? Dan levert normaal kwaliteitspapier het beste resultaat.

Hoe maak ik een geschikt posterontwerp?

Je kunt zelf aan de slag gaan met een ontwerpprogramma als Photoshop of online met Canva. Ook kun je terugvallen op een design studio. Bij HelloDruk hebben we designers in dienst die je kunnen helpen bij het posterontwerp. 

Direct advies van onze ontwerpstudio?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.