Corona regels onderwijs

Blog » Algemeen » Corona regels onderwijs

Vanwege corona zijn er uiteraard diverse regels voor het onderwijs. Voor elk niveau van onderwijs gelden er weer andere regels. Basis onderwijs en speciaal basis onderwijs blijven na de zomervakantie en dus vanaf september 2020 volledig open.

Daarnaast is het zo dat leerlingen en leraren geen 1,5 meter afstand hoeven te houden op het basis onderwijs en speciaal basis onderwijs. Op het voortgezet onderwijs gelden deels dezelfde regels. Verschil is dat leerlingen onderling geen 1,5 meter afstand hoeven te houden. Wel is het belangrijk dat leerlingen en leraren een afstand van 1,5 meter houden.

 

Onze voordelen

  • Gratis verzending

  • Snelle aflevering

  • Bestellen zonder registratie

  • Eigen ontwerpstudio

  • Ervaring sinds 1995

  • 1000+ tevreden klanten

Direct advies van onze ontwerpstudio?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

MBO, hogeschool en universiteit

Ook studenten krijgen in deze corona tijd diverse regels opgelegd. Zo is het belangrijk dat iedereen op elke MBO, hogeschool en universiteit minimaal 1,5 meter van elkaar houd. Ook zullen de meeste scholen nog steeds wel online les geven, maar zal er wel meer ruimte zijn voor het onderwijs op de school of instelling zelf.

Zo worden lessen en colleges gespreid over de dag en over de week. Dit zorgt ervoor dat studenten beter gespreid kunnen reizen. Daarnaast zal de school of instelling ook studenten informeren over aangepaste roosters en regels. Een voordeel voor de studenten is dat het studenten reis product gewoon geldig blijft zoals normaal.

Een andere corona maatregel voor studenten is dat mocht de studie op locatie plaats vinden, er wordt geprobeerd de vakken buiten spits uren te geven. Dit zodat studenten die met het openbaar vervoer reizen dit niet hoeven te doen tijdens piekuren, wanneer meer mensen reizen en er dus een hogere kans is op corona. Daarnaast zijn er bij het hele onderwijs alle hygiëne regels van pas, zorg ervoor dat je je handen wast, drukke plekken vermijd, en draag altijd in het openbaar vervoer een niet medisch mondkapje.

Corona artikelen