Corona regels horeca – neem de juiste maatregelen

Blog » Algemeen » Corona regels horeca – neem de juiste maatregelen

Vanwege corona gelden er voor de horeca veel extra regels. Zo moeten in alle restaurants, cafés en op terrassen zowel binnen als buiten altijd minimaal 1,5 meter afstand gehouden worden. Ook moeten alle klanten een vaste zitplaats hebben en moeten er diverse hygiëne maatregelen zijn, zoals een ontstmettings middel voor je bij binnenkomst.

Ook is het verplicht bij alle restaurants om een reservering te maken. Dit om te voorkomen dat het te druk wordt. Verder moeten alle horeca ondernemingen aan bezoekers vragen of ze zich willen registeren. Dit vanwege een bron- en contactenonderzoek door de GGD. Het is vrijwillig, maar wel belangrijk om te vragen.

Corona registratie

Daarnaast moeten horeca ondernemingen een lijst bijhouden van iedereen die de gelegenheid heeft bezocht. Hierbij moet ook een telefoonnummer en e-mailadres worden gevraagd. Zo kan, mocht er iemand besmet blijken, iedere gast worden geïnformeerd.

 

Onze voordelen

  • Gratis verzending

  • Snelle aflevering

  • Bestellen zonder registratie

  • Eigen ontwerpstudio

  • Ervaring sinds 1995

  • 1000+ tevreden klanten

Direct advies van onze ontwerpstudio?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meer regels voor de horeca

Daarnaast is het zo dat er ook buiten bij horeca zaken zogenaamde “kuchschermen ” geplaatst mogen worden,. Dit is een alternatief voor de 1,5 meter afstand en is ideaal voor horeca ondernemers bij een wat kleiner terras buiten. Verder is het zo dat er geen maximum aantal personen geldt, mits er natuurlijk aan alle regels worden gehouden. Ook moeten alle gasten 1,5 meter afstand van elkaar kunnen bewaren en hun eigen zitplaats hebben.

Op basis van de grootte van de horeca zaak moet dus bepaald worden waar er gezeten kan worden. Op het moment dat mensen uit 1 huishouden komen is het mogelijk om bij elkaar te zitten. Anders niet. Daarnaast geldt voor feestlocaties en zalencentra de regel dat iedereen een vaste zitplaats heeft. Gasten mogen niet van plek wisselen en dansen.

Corona artikelen